Hosting en Domeinnaam

Hoe werkt het?

Om een website met alle toeters en bellen online te zetten maakt u meestal gebruik van een Hosting. Dit zijn veelal bedrijven die meerdere servers hebben in een datacenter. De servers zijn bedoeld om uw pagina op het internet te plaatsen.

De prijzen variëren nogal onderling. En zijn afhankelijk van welke ruimte en mogelijkheden u mag benutten. Hoeveel ruimte u nodig hebt ligt aan het doel van uw pagina. Voor een statistische pagina heb aan 2 Gigabyte aan ruimte al meer dan genoeg. Maar wil je rechtstreeks filmpjes plaatsen of elke week je gemaakt foto’s uploaden dan is 5 GB of meer een betere keuze.

Vaak kunt u via de Hostingservice ook gelijk een domeinnaam regelen. Een domeinnaam “simpelewebpagina.nl” is eigenlijk niks anders dan een naam die gebruikers in een browserbalk kunnen intikken om op uw pagina terecht te komen. De naam wordt gekoppeld met een IP adres van de server waar uw pagina op geplaatst is. 

Services

De hosting bedrijven bieden je bepaalde services aan

Database

WordPress, Drupal of Joomla hebben een SQL database nodig om te kunnen functioneren. Daarom zie je dat er 1 of meerdere SQL databases aanmaken mogelijk is.

Mailserver

Ook hebben ze de mogelijkheid om 1 of meerdere mailadressen te kunnen toevoegen. Zodat je ook een persoonlijke emailadressen kunt aanmaken. Zoals [email protected]……nl

gebruikerspanel

Alle hostingbedrijven werken met een panel waar je allerlei instellingen kan doen. En kan bekijken hoeveel ruimte je gebruikt en statistieken kunt bekijken. Of met 1 klik je webpagina kan installeren.

Hou uw data veilig

Kijk ook vooral naar de backups die worden gemaakt en hoe vaak dit gebeurd. Een keer per dag of meerdere keren. Ook als u iets fout doet dan is het handig om een backup terug te kunnen plaatsen. U kan ook op andere manieren een backup maken van je pagina bijv. door FTP of in plugin die je data in de Cloud opslaat. Maar wilt u het simpel houden dan is een backup via de Hosting een simpele manier om uw data te beschermen. U wilt er niet aan denken dat uw webpagina data weg is en opnieuw moet beginnen. 

Zelf u webpagina hosten

Gewoon omdat het kan

Tegenwoordig hebben we allemaal slimme apparaten in huis die communiceren met uw telefoon. Een Netwerk attached storage of te wel een NAS is een apparaat waar u data op kan bewaren. Zeker voor de mensen die veel data willen bewaren. Een NAS is voorzien van meerdere harde schijven die uw data veilig opslaan en beschermen d.m.v. een Raid opslag. Meerdere schijven die samen werken om uw data te beschermen. Zelfs wanneer er dan een harde schijf stuk gaat kan er niets gebeuren met de data op dit medium. 

Niet simpel maar wel mogelijk

Op diverse NAS apparaten heeft u de mogelijkheid om een website te laten draaien. En we hebben allemaal redelijk snel internet tegenwoordig en dat geeft u de mogelijkheid om u eigen baas te zijn over je webpagina en data. En tevens gebruik te maken van de enorme dataopslag die uzelf naar eigen wens kan bepalen. U krijgt wel met dingen te maken als statische IP adressen, port forwarding en in sommige gevallen DDNS. Maar het is na al deze hobbeltjes te nemen wel mogelijk.

Er zijn nog wel een paar andere mogelijkheden ook maar daar ga ik nu niet verder op in. Simpel weet u nog?

Ter informatieDe pagina is nog steeds in opbouw

Hoi daar,

Leuk dat u een bezoekje doet aan mijn webpagina. De pagina is nog in opbouw en er worden nog diverse items aan toegevoegd.

Dus kom zeker nog eens langs.

Fijne dag, geniet ervan.

Met vriendelijke groet Pascal