Veiligheid is belangrijk

Ook bij u webpagina staat veiligheid voorop.

We zien het tegenwoordig op de meeste webpagina’s, het inmiddels bekende “groene” slotje in de browserbalk. Maar is het ook echt veilig of? Het slotje verteld u dat de ingetypte gegevens worden versleuteld en dat kwaadwillende deze gegevens niet kunnen mee lezen. 

Tenzij het natuurlijk een nep website is waar u op beland bent en de gene die de pagina heeft gemaakt wel u gegevens kan zien die u achterlaat. En we zien het steeds vaker dat de cybercriminelen op allerlei slinkse manieren u pincode, wachtwoord op deze manier weten te achterhalen. Dus het slotje of eigenlijk het SSL certificaat zegt niets over de betrouwbaarheid van een webpagina. Het Domein is vaak het belangrijkste herkenningspunt. 

Bij WordPress en Joomla zijn er handige plugins te installeren die er voor zorgen dat het inloggen op uw webpagina door boefjes moeilijker wordt gemaakt. Zo kun je bijv. de standaard login pagina hernoemen. Zodat de login van je pagina moeilijker is te vinden. ook het aantal login pogingen kan je beperken zodat de crimineel moet wachten op het opnieuw te proberen. Vaak werkt dit op een IP adres en proberen ze het gewoon met een berg andere IP adressen. Maar het maakt het ze wel iets moeilijker om uw webpagina te hacken met alle gevolgen van dien. 

Gebruik een goed wachtwoord 

Wachtwoord, maakt het niet te makkelijk

Als beheerder van uw eigen webpagina dien je om dingen te veranderen in te loggen. Veel gebruikers kiezen nog steeds namen als Admin of Beheerder en daarbij ook het liefste nog een makkelijk te onthouden wachtwoord. Gebruik daarom een password wat zelf voor u niet te onthouden is. Want de kans bestaat dat u het dan op meerdere plaatsen gebruikt. En dit maakt het voor de Cybercrimineel alleen maar makkelijker om uw mooie pagina om zeep te helpen. 

Ter informatieDe pagina is nog steeds in opbouw

Hoi daar,

Leuk dat u een bezoekje doet aan mijn webpagina. De pagina is nog in opbouw en er worden nog diverse items aan toegevoegd.

Dus kom zeker nog eens langs.

Fijne dag, geniet ervan.

Met vriendelijke groet Pascal