WordPress is één van de meest gebruikte Website motors

Van Simpel tot zeer uitgebreid

Dankzij duizenden plugins en thema’s is geen pagina het zelfde. En kan je zelf bepalen hoe duur je het maakt. Plugins en Thema’s zijn veelal gratis te downloaden maar voor meer functionaliteit dien je het item aan te schaffen.

Voor wie is WordPress bedoeld?

WordPress is voor veel gebruikers de tool om een prachtige persoonlijke webpagina te ontwerpen. Of je nu een klein bedrijfje hebt of ZZP’er bent dan kan je met WordPress een zeer mooie en functionele webpagina maken. Maar ook de hobbyfotograaf, de modelbouwer of andere hobbyist kan met WordPress prima uit de voeten.  

Webshop beginnen

Wil je een webwinkel beginnen en u wilt niet teveel geld investeren. Dan is WordPress misschien iets voor u. Met de juiste plugins komt u een heel eind.

Maak een persoonlijke Blog

Ben je dol op schrijven en wil je interessante dingen delen met je lezers? Ook dat kan met WordPress. Je zal zien dat niet zo moeilijk is en je het makkelijk kan delen op de socialmedia.

Toon jou foto’s

Heeft u veel mooie foto’s gemaakt en staan deze nutteloos te wezen op uw computer. Deel ze dan aan jou bezoekers. Maak prachtige albums met informatie en meer.

Geschikt voor de meeste hosting bedrijven.

SQL en PHP

Tegenwoordig ondersteunen veel Hostingbedrijven WordPress en kun je daar je webpagina uploaden. Wel even checken of de SQL en PHP versies up To date zijn. Dit voorkomt teleurstellingen en problemen.

ideeën en creativiteit

Om een webpagina te maken heeft u wel ideeën nodig. Want zonder dit word het nooit een succes. Er kan veel met WordPress maar u hebt ook een beetje geduld nodig. Het gaat niet altijd vanzelf maar de aanhouder wint altijd. Gebruik geen copyright materiaal want dit kan je duur komen te staan. Wil je een foto of banner gebruiken van derden vraag altijd toestemming aan de eigenaar. En probeer zelf ook een beetje creatief te zijn. Ontwerp zelf een logo voor je bedrijf of persoonlijke webpagina. Dit geeft uw pagina net dat beetje extra flair en herkenning. Op het internet staan vele voorbeelden van een WordPress pagina’s. Het is kwestie van zoeken, lezen en vooral doen. 

Beveiliging

Wees voorzichtig

Overal moeten we opletten. Zo ook met online data. Er zijn altijd mensen die het proberen te verpesten. Zorg dat je WordPress pagina up to date is en dat alle plugins en Thema’s zijn bijgewerkt. Het is zeer vervelend als kwaadwillende u pagina hacken en daarmee gegevens stelen van klanten of uzelf. Of stiekem een keylogger of virus op uw webpagina installeren met alle gevolgen van dien. 

Socialmedia

WordPress en Social media gaan prima samen.

Wil je een pagina of artikel delen op bijv. Facebook dan zijn daar ook weer handige plugins voor/ Deze zorgen ervoor dat uw bericht keurig wordt weergegeven op dit bekende platform. Op je webpagina komen dan ook linkjes te staan op de content te delen. Probeer wel zoveel mogelijk data op uw eigen pagina te zetten. En probeer dan via de social media bezoekers naar uw pagina te trekken. Anders heeft u ook geen webpagina nodig. Maar Facebook is dol op informatie, foto’s en meer informatie over personen e.d. Dus waarom niet op je eigen platform plaatsen?

Ter informatieDe pagina is nog steeds in opbouw

Hoi daar,

Leuk dat u een bezoekje doet aan mijn webpagina. De pagina is nog in opbouw en er worden nog diverse items aan toegevoegd.

Dus kom zeker nog eens langs.

Fijne dag, geniet ervan.

Met vriendelijke groet Pascal